25-7-’20: Midfondvlucht vanuit Dizy-le-Gros

Ook stond er voor vandaag een midfond vlucht gepland vanuit Dizy-le-Gros (ruim 355km voor ons), hierop hadden we 36 duiven gezet.

Helaas miste we vandaag net de absolute vorm om mee te kunnen draaien aan de kop. Onze duiven kwamen gewoonweg een aantal minuten te laat, wel volgden ze elkaar op in een snel tempo. De ‘drukte’ om thuis te komen ontbrak vandaag. Wel zijn al onze 36 duiven weer terug op het hok.

de eerste die terug kwam op het hok, was een jaarling doffer, 19-1303400. Dit is een doffer uit eigen kweek, waarin ‘de Jonge Amerikaan’ van Hans Boenders naar voren komt en ‘de 887’ van G&M Geven ( de duivin die in 2016 twee keer een hoofdprijs wint) en aan moederskant komen we terug bij een 100% duivin van W.A. de Bruijn.

De tweede duif die terug kwam was de 18-1515531. Dit is een volle zoon van ‘Pierre’ (zeer goede vlieger, winnaar 4 eerste prijzen en vele kopprijzen) en aan moederskant komt een dochter van ‘de Strik’ G&R Schuiling (eerste asduif, midfond afdeling 9, 2017)

In de vereniging het Zuiden haalde we nog een plek in de top 10, de 9e! Maar kijkende hoe andere liefhebbers hebben gedraaid in CC3, kom je letterlijk veel tekort deze week.
We hadden 10 duiven in de prijzen, van de 50 prijzen die er te verdelen waren. Toch 1/5 deel voor ons!

Voor volgende week staat er een Dagfond op het programma, vanuit Issoudun, dit is voor ons ruim 686 km. We weten nog niet met zekerheid of we hierop duiven mee gaan zetten, maar de kans is wel aanwezig. Voor nu rest ons om de duiven weer in de goede vorm terug te krijgen, zodat ze nog een paar prestaties kunnen leveren voor dit seizoen.

Gebr. Sterken

25-7-’20: De 2e jongen duivenvlucht vanuit Beek en Donk

Vanmorgen waren de duiven al erg vroeg los, 7.30u al! Met de ‘wind op de kont’ konden we hoge snelheden verwachten. Vandaag was het lossing voor de regio Noord, dat betekend 16.548 duiven tegelijk de lucht in! Vanwege de hoge snelheid en de spreiding over de afdeling, was de kans groot aanwezig dat de duiven wederom van de achterkant terug zouden komen. Wijzelf hadden 46 jonge duiven mee op deze vlucht.

Vanuit de eerste groep die wij konden waarnemen, viel onze eerste duif uit, maar deze zat wederom vol adrenaline dat deze een aantal minuten verspeelt heeft door niet naar beneden te willen komen. We zijn begonnen op ’37 en hadden 2 minuten later ongeveer 9 jonge duiven binnen. De eerste duiven volgden elkaar dan ook redelijk snel op en was al met al de terugkomst beter als vorig weekend. Op één na zijn ze allemaal terug op het hok!

De eerste duif was de 20-1140609. Deze duif hebben wij in het voorjaar gekregen van Mehmet Kilic, liefhebber uit Almelo.

De tweede duif was de 20-1140921, Dit is een ‘Van der Stouwe – Douna (zn. ChigagoS Gold x Bachelor) en aan moederskant komt Troyan Froome 555 x Iron Ace 200 van L.B.J. Geerinckx, duivin komende van Beverdam Pigeons. (zelfde ouders als vorige week de ‘905’)

De derde duif was de 20-1140850, dit is een Weijers x ‘452’ Hans Boenders en van moederskant is het eigen kweek uit ‘Delanie’ (1e asduif 2018 Vitesse CC Almelo en Kring 1 en Snelheid CC Almelo)

In de vereniging komen we daarmee pas op een 26e plek, hebben we 14 van de 46 duiven in de prijzen. Voor ons doen aan de lage kant. Voor volgende week moeten we weer volop aan de bak, om betere resultaten proberen te behalen.
Dan staat ons een wedvlucht te wachten vanuit Tilburg (voor ons bijna 142 km)

Gebr. Sterken

18-7-’20: Dagfond vanuit Bourges

Ook stond er voor ons vandaag een dagfond op het programma vanuit Bourges, deze waren vanochtend om 7.00uur los gelaten, tezamen met Afdeling 7 & 8. Voor ons is dit een afstand van ruim 658km.

Het beloofde een lange zit te worden, aangezien de duiven later vielen in afdeling 7 dan verwacht, het verloop binnen de verschillende afdelingen was langzaam. Het is een redelijke temperatuur buiten en de duiven zijn inmiddels ook al ruim 8uur onderweg.

om 15.21u kwam onze eerste duivin, de 19-1303460. Een jaarling duivin, afkomstig van ‘Super di Caprio jr’ van Comb. Atema x een dochter van de ‘452’ van Hans Boenders.

De tweede duif kwam om 15.53u. De 18-1515514. Deze komt uit eigen kweek “Twan” die weer uit ‘Champ’ komt. Van moederskant komt een duivin terug van J&M Geven (heeft in 2016 2x een hoofdprijs gevlogen)

In de vereniging hadden we een 2e plek. 4 duiven in de prijzen van de 31 prijzen in de vereniging. ( Een betere score als onze eerste dagfond)

in CC3, een 4e plek, prijspercentage ruim 43% (19/8) totaal van 868 duiven in concours.

Van de gehele afdeling 9 hebben we een 7e plek behaald!! met hetzelfde prijspercentage ruim 42% (19/8) Totaal van 5677 duiven in concours!

Toch weer een top tien klassering binnen de gehele afdeling 9! Zijn we trots op!

Voor volgende week wacht ons voor de oude duiven en midfond vlucht vanuit Dizy-le-Gros en voor de jonge duiven de tweede vlucht vanuit Beek en Donk.

Gebr. Sterken

18-7-’20: De kop is eraf voor de jonge duiven

Vandaag stond voor ons de eerste wedvlucht op het programma voor de jonge duiven. Voor ons een vlucht vanuit Boxmeer, een krappe 90 km.
we moesten wachten totdat andere afdelingen hun jonge duiven los gingen, om vermenging te voorkomen. Uiteindelijk ging onze jonge duiven om 10.30u los.

Wij zelf hadden 48 jonge duiven mee. Maar bij ons in de buurt, hadden we met alle liefhebbers met elkaar wel ruim 250 duiven mee, dus je raad het al op moment dat de eerste duiven terugkomen, vliegen er tientallen door de lucht. De één nog vrolijk van de spanning door de lucht aan het dartelen, de ander die sneller zijn hok op zoekt.

Onze eerste duif kwam met de eerste lichting mee, maar vond het nog te gezellig in de lucht, waardoor we deze enkele minuten later pas draaide.
We beginnen pas op ’33 te draaien, terwijl andere liefhebbers in de CC al ’30/31. We zijn dus echt te laat om mee te draaien voor de eerste.

De eerste jonge duif die we binnen hadden was de 20-1140863. De vader van deze duif was vorige week onze eerste duif op Chalons and Champagne. Aan moeders kant komt ‘TOPO’ terug van Hans Boenders.

De tweede jonge duif die we binnen hadden was de 20-1140905. Dit is een ‘Van der Stouwe – Douna (zn. ChigagoS Gold x Bachelor) en aan moederskant komt Troyan Froome 555 x Iron Ace 200 van L.B.J. Geerinckx, duivin komende van Beverdam Pigeons.

Op dit moment zijn bijna al onze jonge duiven terug!
Die hebben sinds gisteren, toen ze zijn ingekorfd weer genoeg geleerd voor volgende week.
Hopelijk komen ze dan iets makkelijker en eerder naar beneden toe!

Gebr. Sterken


11-07-2020: Wedvlucht Chalons en Champagne

Vanmorgen om 08.00u zijn de duiven losgelaten in Chalons en Champagne. Voor ons is dit ongeveer 410 km. We hadden hierop 40 duiven gekorfd.

Gezien hoe de ‘voorkant’ (regio zuid) draaide, moesten wij hier rond de klok van 13.00u een duif draaien, wil je mee willen gaan in de top van afdeling 9.

Om 13.06u arriveerde onze eerste duif, dit is een doffer uit 2018, de 18-1515531. Dit is een zoon van “Pierre” (eigen kweek, topvlieger) X een dochter van de ‘Strik’ van G&R Schuiling te Wijhe.

Helaas moesten we toch wel een aantal minuten wachten totdat de volgende duif arriveerde op ons hok, gelukkig waren het er op dat moment wel 3 tegelijk en hadden we ons aantal binnen.

de 2e duif die arriveerde was wederom een doffer uit 2018, de 18-1515502. Dit is een doffer uit eigen kweek, waarbij aan moeders kant teruggaat naar Eijerkamp ‘Fabulous’ x ‘Posh605’ van J&FL Hendriks.

In de vereniging haalde we hiermee een 2e plek en hadden we maar 10 duiven in de prijzen. Het lange wachten op nummer 2,3,4 etc kost je toch een paar prijs duiven. In CC3, kwamen we op de 13e plek.

Volgende week start de 1e officiële jonge duiven vlucht vanuit Boxmeer en is er een dag fond vlucht vanuit Bourges. Beide vluchten zullen we duiven op mee zetten. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Gebr. Sterken

06-07-2020: Fond vlucht vanuit Fay-aux-Loges

Na 4 nachten mand werden vanochtend om 07.00u onder andere onze 16 duiven gelost. In eerste instantie hing er in de provincie Overijssel nog een paar kleine buitjes, wegtrekkend richting het Oosten. Wanneer we 2 uur later weer kijken is te zien dat er in geheel Nederland zowat vol zit met kleine (pittige) (onweers) buien. Onze gedachte, als dat maar goed gaat…. Omdat wij samen met afdeling 8 gelost waren, konden we het verloop van deze Fond vlucht goed in de gaten houden. En zagen we dat de duiven redelijk kwamen bij de liefhebbers.

Uiteindelijk kwam iets voor 14.00u in de stromende regen!!, onze eerste duif.
De 18-1515467 (was vorige week onze 2e duif op Dizy-le-Gros!). Van vaderskant komt een 100% duivin van J&M Geven terug (Deze moeder had in 2016 2x een hoofdprijs gevlogen) en de ‘Jonge Amerikaan’ van Hans Boenders x een dochter van ‘de Strik’ van G&R Schuiling te Wijhe.
van moederskant een duivin uit eigen kweek, waarbij we weer terug komen bij onze eigen ‘Champ’.

We behaalde met deze duif een 4e plek binnen onze vereniging het Zuiden.

Het weerbeeld bij ons was een fikse regenbui, gevolgd door een mooie blauwe lucht met wat wolken en de zon, waarop er weer een fikse regenbui volgde, etc. Ondertussen kwamen tussen de buien en in de buien 13 van onze duiven weer terug. We verwachten dat de andere 3 morgen op het hok zullen zitten.

De grap was wel dat er rond de klok van 13.30u een duif naar beneden kwam, dit was een verdwaalde jonge duif van de ochtend en kort daarop volgde er nog één. Dit tot hilariteit in de buurt met duivenliefhebbers die ook vol spanning aan het wachten waren op hun eigen duiven.

Gebr. Sterken

05-07-2020:Wedvlucht Duffel

De weergoden hadden een pittig weekend voorspeld en dat is ook gebleken. De duiven werden bij voorbaat al naar een ander station gebracht, met hopelijk nog een kans tot lossen op zaterdag, maar code rood werd afgegeven en de kansen waren weg. Er werd besloten om naar Duffel te gaan om daar voor de zondag de meeste kans te maken om te lossen. Duffel is voor ons nog ruim 202 km. Gelukkig konden ze daar in de middag gelost worden.

Er stond een stevige wind, wat vaak maakt dat de duiven ons links en rechts voorbij vliegen. We hadden op deze vlucht 33 duiven mee en die zijn er allemaal ook weer, in een tijdsbestek van ruim een uur!

De 1e duif die op het hok terug kwam was de 18-1515461. Deze doffer komt uit de Jonge Amerikaan van Hans Boenders x een 100% W.A. de Bruijn.

de 2e duif die op het hok terugkwam was de 16-1136354 “Delanie”. Deze duivin is van vaderskant uit eigen kweek en de moeder is Danie, ook eigen kweek ( Een goede vlieger, die nog steeds bij ons het kweekhok zit).
“Delanie” was in 2018 duifkampioen Vitesse & Snelheid CC Almelo en in 2018 duifkampioen Vitesse Afdeling 9, kring 1.

In de vereniging ‘Het Zuiden’. Hadden we wederom 4 duiven bij de eerste 10 (4,7,8,9, etc) en een prijspercentage van maar 36%. Ondanks de harde wind, kwamen de duiven redelijk goed af voor een ieder!

Nu rest ons morgen nog een Fond vlucht vanuit Fay aux Loges. Hierop hebben we 16 duiven mee. We zullen zien wie er het meeste geluk heeft na 4 nachten in de mand.

Gebr. Sterken