18-7-’20: De kop is eraf voor de jonge duiven

Vandaag stond voor ons de eerste wedvlucht op het programma voor de jonge duiven. Voor ons een vlucht vanuit Boxmeer, een krappe 90 km.
we moesten wachten totdat andere afdelingen hun jonge duiven los gingen, om vermenging te voorkomen. Uiteindelijk ging onze jonge duiven om 10.30u los.

Wij zelf hadden 48 jonge duiven mee. Maar bij ons in de buurt, hadden we met alle liefhebbers met elkaar wel ruim 250 duiven mee, dus je raad het al op moment dat de eerste duiven terugkomen, vliegen er tientallen door de lucht. De één nog vrolijk van de spanning door de lucht aan het dartelen, de ander die sneller zijn hok op zoekt.

Onze eerste duif kwam met de eerste lichting mee, maar vond het nog te gezellig in de lucht, waardoor we deze enkele minuten later pas draaide.
We beginnen pas op ’33 te draaien, terwijl andere liefhebbers in de CC al ’30/31. We zijn dus echt te laat om mee te draaien voor de eerste.

De eerste jonge duif die we binnen hadden was de 20-1140863. De vader van deze duif was vorige week onze eerste duif op Chalons and Champagne. Aan moeders kant komt ‘TOPO’ terug van Hans Boenders.

De tweede jonge duif die we binnen hadden was de 20-1140905. Dit is een ‘Van der Stouwe – Douna (zn. ChigagoS Gold x Bachelor) en aan moederskant komt Troyan Froome 555 x Iron Ace 200 van L.B.J. Geerinckx, duivin komende van Beverdam Pigeons.

Op dit moment zijn bijna al onze jonge duiven terug!
Die hebben sinds gisteren, toen ze zijn ingekorfd weer genoeg geleerd voor volgende week.
Hopelijk komen ze dan iets makkelijker en eerder naar beneden toe!

Gebr. Sterken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.