1-5-’21 3e VitesseVlucht vanuit Quievrain

Vandaag stond de 3e vitesse vlucht op het programma vanuit Quievrain. Voor ons was dit 297km.
De duiven werden gelost om 10.00uur. Via Compuclub live zagen we dat de duiven steeds meer snelheid kregen, naarmate ze verder de afdeling binnen kwamen.
De verwachting was dat de duiven tussen 13.15/13.20uur zouden komen. Rond 13.14uur zagen we een klein koppeltje overvliegen.
Uiteindelijk was 13.19uur de eerste duif bij ons in de buurt, helaas niet voor ons.
Wij draaien uiteindelijk op 13.22uur. De doffer die vorige week 2e was, was er vandaag als eerste! De 19-1303442. Deze doffer komt uit een zoon ‘452 v. Hans Boenders x Nathalie (eigen kweek).

Deze week waren de snelheden hoger als afgelopen weken, maar het verloop ervan was voor ons vreemd. De duiven kwamen minder goed als vorige week. Er zat te veel tijd tussen de terugkomst van de duiven. Bij het afslaan (15.30uur) van de klokken moesten er nog een aantal duiven komen.
De duivinnen die we mee hadden waren er redelijk snel allemaal weer. Het waren de doffers die het vandaag wat lieten afweten. Ondertussen moeten er nog maar 2 komen (wederom jaarlingen).

In de afgelopen weken zijn we er elke vlucht wel wat kwijt geraakt, maar zijn er ook nog een aantal nagekomen, daar zijn we dan ook erg blij mee.

In de vereniging vind je ons terug op de 12e (17e,20e,26e,28e,etc.) en in de CC3 pas op een 68e plek.
Deze week was niet goed genoeg om mee te draaien in de top 10, helaas. Op naar volgende week.

Voor volgende week staat de 1e Midfond vlucht op het programma vanuit Dizy-le-Gros (355km), maar kunnen we ook duiven inkorven op een trainingsvlucht vanuit Tienen (206km).

Duiven die de afgelopen twee weken later zijn terug gekomen, willen we eventueel mee zetten op de trainingsvlucht vanuit Tienen, zodat ze niet een te grote sprong hoeven maken naar een Midfond vlucht.
Hoeveel we er mee doen naar Dizy-le-Gros zullen we aankomende week bepalen.

Alle prijswinnaars van deze week gefeliciteerd!

Gebr. Sterken