25-7-’20: De 2e jongen duivenvlucht vanuit Beek en Donk

Vanmorgen waren de duiven al erg vroeg los, 7.30u al! Met de ‘wind op de kont’ konden we hoge snelheden verwachten. Vandaag was het lossing voor de regio Noord, dat betekend 16.548 duiven tegelijk de lucht in! Vanwege de hoge snelheid en de spreiding over de afdeling, was de kans groot aanwezig dat de duiven wederom van de achterkant terug zouden komen. Wijzelf hadden 46 jonge duiven mee op deze vlucht.

Vanuit de eerste groep die wij konden waarnemen, viel onze eerste duif uit, maar deze zat wederom vol adrenaline dat deze een aantal minuten verspeelt heeft door niet naar beneden te willen komen. We zijn begonnen op ’37 en hadden 2 minuten later ongeveer 9 jonge duiven binnen. De eerste duiven volgden elkaar dan ook redelijk snel op en was al met al de terugkomst beter als vorig weekend. Op één na zijn ze allemaal terug op het hok!

De eerste duif was de 20-1140609. Deze duif hebben wij in het voorjaar gekregen van Mehmet Kilic, liefhebber uit Almelo.

De tweede duif was de 20-1140921, Dit is een ‘Van der Stouwe – Douna (zn. ChigagoS Gold x Bachelor) en aan moederskant komt Troyan Froome 555 x Iron Ace 200 van L.B.J. Geerinckx, duivin komende van Beverdam Pigeons. (zelfde ouders als vorige week de ‘905’)

De derde duif was de 20-1140850, dit is een Weijers x ‘452’ Hans Boenders en van moederskant is het eigen kweek uit ‘Delanie’ (1e asduif 2018 Vitesse CC Almelo en Kring 1 en Snelheid CC Almelo)

In de vereniging komen we daarmee pas op een 26e plek, hebben we 14 van de 46 duiven in de prijzen. Voor ons doen aan de lage kant. Voor volgende week moeten we weer volop aan de bak, om betere resultaten proberen te behalen.
Dan staat ons een wedvlucht te wachten vanuit Tilburg (voor ons bijna 142 km)

Gebr. Sterken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.