De eerste kampioenschappen zijn binnen

Afgelopen zaterdag hebben we de laatste Vitesse vlucht gehad en we hebben een goede uitslag gemaakt, wat resulteerde in het eerste kampioenschap Vitesse in de vereniging en tevens de eerste van de cc2 van kring 1 (Almelo).
In de totale kring 1 worden we waarschijnlijk tweede achter onze duivenvriend Hans Boenders uit Wierden.
We vlogen vanuit Asse-Zellik (231 km) en de duiven kwamen grandioos naar huis, we behaalden in de vereniging 4-5-8-9-10 en 18 duiven bij de eerste 30, dit van 241 duiven.
In de cc2 Almelo haalden we de 5-12-15-17 en 17 duiven bij de eerste honderd, in concours waren 1380 duiven.
We hadden 39 duiven mee en wonnen 27 prijzen, hetgeen neerkomt op een prijspercentage van 70 %.
De eerste drie duiven waren doffers, met de 13-337 als eerste, dit is een doffer met 75 % bloed van Jan Kuijzer uit Krommenie uit de lijn broer as 02 x wonderboy/super “18”.
Laten we hopen dat de goede forme aanhoudt en dat we ook goede uitslagen op de midfond gaan halen.

Ook zesde vlucht Vitesse geeft goede uitslag

Dit weekend was in twee opzichten een goed weekend, ten eerste een goede vlucht met een eerste in de vereniging en ten tweede Heracles die Europa ingaat na een overwinning bij FC Utrecht. Maar laten we ons bezig houden met de duiven, we speelden vanuit Duffel ( 203 km) in de vereniging de 1e -4e en 7e van 358 duiven en in de cc Almelo de 2e en de 8e van 1970 duiven. In beide concoursen halen we 21 prijzen van de 40 ingekorfde duiven.
We hadden een jaarling duivin ( 15-987 ) voorop, die als vader wederom de 02-796 “Pierre” heeft ( zie kweekduiven ) en als moeder de 11-478 welke een dochter is van
de “452”  ( zie kweekduiven )  van Hans Boenders uit Wierden. Voor twee weken terug hadden we ook de eerste met een dochter van “Pierre”.
Volgende week de laatste Vitesse vlucht, laten we hopen dat ze nog een keer kunnen vlammen en wij het kampioenschap in zowel de vereniging als cc Almelo kunnen binnen halen.

 

De ene week is de andere niet

Stonden we vorige week in korte broek en T-shirt de duiven op te wachten, was het deze week weer lange broek en een extra trui met een stevige noord westen wind en maar 12 graden op de thermometer. Daarbij de eerste lossing in Frankrijk ( 8 uur ), met de mededeling op de afdelingssite van een matig vertrek deed ons het ergste vrezen.
Maar achteraf is het een redelijk goed concours geworden, met wel wisselende aankomsten maar een concoursduur van 20 minuten is in deze goed.
Wij zelf spelen in de vereniging de 5e-6e-10e van 273 duiven en in de cc 2 (Almelo) beginnen we met de 22e van 1615 duiven en 7 duiven bij de eerste honderd.
We spelen 50 % prijs, met 20 prijzen van de 40 ingekorfde duiven.
We hadden wel de pech dat onze eerste duif thuis kwam zonder chipring,  deze werd echter direct gevolgd door de jaarling duivin 15-026. Dit is van vaderskant een kruising Boenders x Kuijzer, Krommenie en van moederskant Verreckt-Arien x Heremans.
Laten we voor de komende tijd hopen dat het goede en warmere weer terugkomt.
Voor de rest op naar komend weekend, de zesde en voorlaatste Vitesse vlucht.

Een super weekend

Deze week kunnen we oprecht zeggen dat de duiven super gepresteerd hebben, bij mooi weer en een kalme zuidoosten wind. De echte liefhebbers praten dan over echt duiven weer. De duiven kwamen dan ook geweldig af, wat resulteerde in onze vereniging in een eerste, tweede en derde plaats, 6 duiven bij de eerste tien en 20 duiven op plaats 35 en dit van 370 duiven.(dus alle 20 prijs 1 op 10).
In cc2 (Almelo) beginnen we met prijs 3-10-11 en met 16 duiven bij de eerste honderd van 2258 duiven, kunnen we met recht zeggen een super weekend. We halen bij beide concoursen een prijspercentage van 70 %.
De eerste duif was nu een duivin, de 14-799, deze heeft als vader 02-796 “Pierre” ( zie kweekdoffers ) en als moeder de 10-156 van G & R Schuiling uit Wijhe, deze komt rechtstreeks uit “de Strik”.
Komende week de eerste midfond vlucht, laten we hopen dat de duiven de forme weten vast te houden.

Schermopname (6)
Klik op de foto voor een vergroting!!

Weekend met ergernis

Het afgelopen weekend stond bol van de ergernis bij vele liefhebbers, omdat wij samen met afdeling 7 de enigen waren die zaterdag niet losten en over bleven staan tot zondag.
Dit ondanks afspraken in de vergadering om flexibel te zijn en bij eventuele mindere weersvoorspelling voor onze losplaats gelijk uit te wijken naar een losplaats met meer mogelijkheden om te lossen.
Maar nu over de vlucht zelf, we hebben een goede uitslag gemaakt met in de vereniging een 4e-9e-10e en 23 prijzen van de 40 gezette duiven. In  cc 2 (Almelo) beginnen we met de 11e en met 9 duiven bij de eerste honderd en 24 prijzen en dit in een concours met 2262 duiven.
We hadden wederom een doffer voorop de 14-186, deze heeft als vader de kweekdoffer 705 van Herman Beverdam (lijn Florian Hendriks) en als moeder een duivin van Hans Boenders uit de Topo lijn.
We gaan als de voorspellingen juist zijn nu het warme weer tegemoet en dit zal onze duiven in de tuinhokken goed doen en hopelijk zal de form toenemen.