1-5-’21 3e VitesseVlucht vanuit Quievrain

Vandaag stond de 3e vitesse vlucht op het programma vanuit Quievrain. Voor ons was dit 297km.
De duiven werden gelost om 10.00uur. Via Compuclub live zagen we dat de duiven steeds meer snelheid kregen, naarmate ze verder de afdeling binnen kwamen.
De verwachting was dat de duiven tussen 13.15/13.20uur zouden komen. Rond 13.14uur zagen we een klein koppeltje overvliegen.
Uiteindelijk was 13.19uur de eerste duif bij ons in de buurt, helaas niet voor ons.
Wij draaien uiteindelijk op 13.22uur. De doffer die vorige week 2e was, was er vandaag als eerste! De 19-1303442. Deze doffer komt uit een zoon ‘452 v. Hans Boenders x Nathalie (eigen kweek).

Deze week waren de snelheden hoger als afgelopen weken, maar het verloop ervan was voor ons vreemd. De duiven kwamen minder goed als vorige week. Er zat te veel tijd tussen de terugkomst van de duiven. Bij het afslaan (15.30uur) van de klokken moesten er nog een aantal duiven komen.
De duivinnen die we mee hadden waren er redelijk snel allemaal weer. Het waren de doffers die het vandaag wat lieten afweten. Ondertussen moeten er nog maar 2 komen (wederom jaarlingen).

In de afgelopen weken zijn we er elke vlucht wel wat kwijt geraakt, maar zijn er ook nog een aantal nagekomen, daar zijn we dan ook erg blij mee.

In de vereniging vind je ons terug op de 12e (17e,20e,26e,28e,etc.) en in de CC3 pas op een 68e plek.
Deze week was niet goed genoeg om mee te draaien in de top 10, helaas. Op naar volgende week.

Voor volgende week staat de 1e Midfond vlucht op het programma vanuit Dizy-le-Gros (355km), maar kunnen we ook duiven inkorven op een trainingsvlucht vanuit Tienen (206km).

Duiven die de afgelopen twee weken later zijn terug gekomen, willen we eventueel mee zetten op de trainingsvlucht vanuit Tienen, zodat ze niet een te grote sprong hoeven maken naar een Midfond vlucht.
Hoeveel we er mee doen naar Dizy-le-Gros zullen we aankomende week bepalen.

Alle prijswinnaars van deze week gefeliciteerd!

Gebr. Sterken

24-4-’21 2e vlucht vanuit Burdinne

Vandaag stond ons een vlucht te wachten vanuit Burdinne. Voor ons ruim 224 km. Voor deze vlucht hadden we 40 duiven mee.
Op de losplaats was het mooi weer, rond de 9 graden met Noorden wind. Het was tevens de eerste lossing voor de gehele afdeling, dat betekende ruim 26.000 de tegelijkertijd de lucht in.

We zagen dat op de kortste afstand, de duiven rond de klok van 12.00u begonnen te vallen. Gezien dat de duiven tegenwind hadden, wisten we eigenlijk wel dat wij 70 km verder, deze snelheid niet zouden halen.

Om 13.00u viel bij ons de eerste duif op het hok. Dit was de 19-1303458, een duivin van Pierre (eigen kweek) x Dochter Strik v. G&R Schuiling te Wijhe.
50 seconden later kwam de 2e duif al, de 19-1303442. Deze doffer komt uit een zoon ‘452 v. Hans Boenders x Nathalie (eigen kweek)
de 3e duif vandaag om 13.01 was “Marijke” (20-1140858) een Rien Weijers x ‘Petra’ van Peter Janssen.

Wanneer we de balans opmaken, missen we op dit moment nog 3 duiven en dat valt ons eerlijk gezegd tegen. Wel hadden de duiven meer ‘drang’ om naar binnen te willen komen, een positieve verbetering t.o.v. vorige week.
Bij onze vereniging ‘het Zuiden’ hadden we de ditmaal de 2e, 4e, 6e, 25e etc. Waren er 422 duiven in concours.

CC3 van afdeling 9 hadden in totaal 4223 duiven in concours, hierbij hadden we de 3e, 10e, 19e, 128e etc.
Hadden we een prijspercentage van 60% (40/24)

Wanneer we naar Kring 1 van afdeling 9 kijken, waarbij er 10739 duiven in concours waren, vind je ons terug op de 26e, 42e, 62e etc. Ook hierbij hadden we een prijspercentage van 60%

Wanneer je naar de gehele afdeling 9 kijkt, waarbij er 26266 duiven in concours waren (1040 deelnemers) Zie je ons op een 217e, 283e, 374e, etc. terug.
Hierbij hadden we een prijspercentage van 57,5% (40/23)

Volgende week staat Quiévrain op het programma, dat is voor ons ruim 297km. We zullen de komende week weer gebruiken om de ploeg weer klaar te stomen.

Gebr. Sterken

17-04-’21 Start van het seizoen, vanuit Weert

Er stond een vlucht op het programma vanuit Weert. 139km voor ons. We hadden op deze vlucht 52 duiven mee.

Om 10.30uur zijn de duiven gelost en wij hadden de verwachting dat ze hier tussen 12.15-12.20u aan zouden komen.
De eerste duif bij ons in de buurt ( in totaal wonen er 4 andere liefhebbers bij ons in de straat) viel om 12.19uur.
Wijzelf beginnen om 12.22u, de eerste getekende voorop.
De 19-1303388. Deze duivin komt uit een zoon van de Fabulous (Eijerkamp en Zn) & een dochter van de ‘452’ (Hans Boenders)
Het algemene beeld van vandaag is dat de duiven wat flauwtjes kwamen, niet genoeg drang nog hadden om binnen te komen.
Aangezien we vooral veel jaarlingen hebben, is het spel nog niet geheel duidelijk voor ze. Dit komt uiteraard wel de komende vluchten.

Op dit moment missen we nog 4 duiven, jaarlingen, die nagenoeg niet genoeg ervaring hebben zoals de andere jaarlingen op het hok. Hopelijk vinden ze ons hok weer terug.

In de vereniging waren er 475 duiven in concours. We hadden er 14 in de prijzen. (13e, 20e, 21e, 29e, 51e, 52e, 53e, etc.)

In CC3 van afdeling 9 waren er 4304 duiven in concours. We hadden er hier 25 in de prijzen. (31e, 61e, 63e, etc.)

In Kring 1 van afdeling 9 waren er 10861 duiven in concours. We hadden er hier 24 in de prijzen. (75e, 166e, 168e, etc.)

Voor volgende week staat Burdinne op het programma, ruim 224 km voor ons.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Gebr. Sterken

Start van het nieuwe seizoen

Vanavond begint het inkorven weer voor het nieuwe seizoen.
We hebben in de winterperiode vrij veel aanpassingen gedaan aan ons hok. Zo hebben wij de ren bij onze jonge duiven verlaagd. Hebben we de indeling in beide hokken van de weduwnaars aangepast, zodat er meer interactie ontstaat.
In ons kweekhok hebben we het aantal bakken terug gebracht naar 12.
We hebben vrij veel door geselecteerd, zodat we met een relatief jonge ploeg starten aan dit seizoen.

Afgelopen week hebben wij onze duivinnen nog mee gehad op de africhting naar Boxmeer en hebben wij onze Doffers zelf weggebracht naar Zutphen. We zijn tevreden over de vorm van huidige moment.

Morgen hebben wij een vlucht vanuit Weert. Ongeveer 139km voor ons.
Wij starten met 52 duiven. 26 doffers en 26 duivinnen.

Gebr. Sterken

Losplaats in Zutphen

Broedmachine

De eerste eieren van onze kwekers zijn er inmiddels. Dit is het eerste jaar dat wij gebruik gaan maken van een broedmachine. Dit heeft er vooral mee te maken dat wij de laatste jaren veel te maken hebben gehad met kapotte eieren en hopen dat middels dit systeem te voorkomen. 1 à 2 dagen voor het uitkomen zullen ze weer worden terug gelegd.

De eerste 4 koppels eieren hebben inmiddels hun plekje gevonden in de broedmachine

Gebr. Sterken

19-9-’20: De laatste vlucht van seizoen 2020, Natour vanuit Quievrain!

Vandaag stond de laatste natour vlucht op het programma en dit beloofde door de wind (NO) een andere vlucht te worden dan de afgelopen weken, waar we nagenoeg vaak de wind op de ‘kont’ hebben gehad.

Voor deze vlucht hadden we 40 duiven mee, veelal oude duiven, maar wederom onze jonge dame ‘Schallie’.

Om 13.06u kwam onze eerste duif, uit de goede hoek, verspeelde nauwelijks tijd. Dit was de 19-1303460. Een jaarling duivin, afkomstig van ‘Super di Caprio jr’ van Comb. Atema x een dochter van de ‘452’ van Hans Boenders.
Deze duivin heeft op Provinciaal Bourges (18-07-20) Nog de 7e van de gehele afdeling gevlogen!

De tijd naar de 2e duif toe was te groot, maar uiteindelijk zijn we wel tevreden over hoe ze thuis zijn gekomen. Ook ‘Schallie’ is weer thuis, die heeft weer een ervaring op zak erbij!

In de vereniging het Zuiden komen we daarmee op een 3e plek en in CC3 op een 10e plek!

Nu het seizoen ten einde is, kunnen we beginnen met het selecteren van de duiven. Willen we de hokken van de binnenkant gaan aanpassen en de ren bij de jonge duiven willen we ook veranderen.
We hebben nog genoeg te doen om voor volgend seizoen (hopelijk Corona vrij!) weer fris en fruitig aan de start te komen.
Tevens zal de website onder handen genomen worden, zodat deze overzichtelijker en makkelijker te bedienen wordt op verschillende apparaten! En is sommige informatie niet geheel meer van deze tijd!

Zodra klassementen in de verschillende disciplines zijn opgemaakt zullen wij deze uiteraard met jullie delen!

Gebr. Sterken

De 19-1303460 V
Uitslag Quievrain Het Zuiden 19-9-20

12-09-2020: de 4e natour vanuit Quievrain, niet geheel tevreden

Begin van de week was het een beetje chaotisch bij de Gebr. Sterken op het erf. De stroom voorziening naar het duivenhok toe was uit en kregen we ook niet meer aan. De gehele week van alles geprobeerd, tot het trekken van nieuwe kabels, etc. Ondertussen de verlengsnoeren uitgerold, zodat we in ieder geval de lampen aan konden laten en dat we onze noodstroomvoorziening weer op het maximale konden zetten en dat uiteraard onze Benzing klok het deed.
Zo konden de duiven de afgelopen dagen wennen dat er ineens een oranje snoer door de tuin lag naar het hok toe.

Uiteindelijk hebben we 37 duiven mee gedaan op de vlucht naar Quievrain, niet geheel tevreden over hoe de duiven waren. Maar de stand bij de duivinnen (kleine jongen) moest goed genoeg zijn voor extra motivatie om naar huis te komen.
Net zoals vorige week hebben we de jonge duivin die op eitjes zit in het jonge duivenhok ook weer mee gezet, de rest allemaal oude duiven en duivinnen.

Er stond een ferme wind, kijkend in de richting van Enter / Goor te wachten op de eerste duif. Helaas kwam onze eerste duif al weer terug uit het Noorden en bleef een dikke minuut rond vliegen, uiteindelijk hebben we deze duif geklokt als derde. De meeste duiven kwamen uit het Noorden terug, jammer voor ons.

De eerste duif die binnen kwam was de 15-1292047. Deze ‘oude rakker’ is een rechtstreekse zoon van ‘Champ’ (eigen kweek). En heeft al vele prijzen gewonnen met de wind op de kont!

De tweede duif, was wederom verassend onze jonge duif, de 20-1140895 ‘Schallie’. Dit is van vaderskant de Kanon Jr. van de Comb. Atema en aan moederskant een dochter van de ‘452’ van Hans Boenders.
(Vorige week was ‘Schallie’ ook onze 2e duif op de natour)

De derde duif was de 19-1303442. Deze doffer komt uit een zoon van de ‘452’ van Hans Boenders x ‘Nathalie’ uit eigen kweek en was een zeer goede vlieger.

In de vereniging komen we dit keer uit op een 5e plek tegen 296 duiven. Hadden we 19 duiven van de 37 in de prijzen. Dat maakt een prijspercentage van 51,35%
plaatsingsreeks: 5e, 7e, 8e, 17e, 20e, 21e, etc.

In CC3 komen we terug op een 19e, 21e,22e, etc. tegen 2394 duiven. Hadden we 23 v/d 37 duiven in de prijzen, met een prijspercentage van 62,16%

In Kring 1, zie je ons terug op een 37e , 40e, 41e, etc tegen 6263 duiven. Hadden we 25 v/d 37 in de prijzen, met een prijspercentage van 67,57%.

In Noord, afdeling 9, behaalde we een 53e, 57e, 58e, etc. tegen 10244 duiven. 28 duiven in de prijzen, wat maakt dat we een prijspercentage behaalde van 75,68%.

En als we als laatste kijken naar de gehele afdeling 9, met 16120 duiven. Hadden wij er 3 bij eerste 100, respectievelijk de 60e, 65e, 66e, etc.
hierbij behaalde we een mooie prijspercentage van 86,49% met 32 v/d 37 in de prijzen.

Al onze 37 duiven zijn alweer thuis, niet in de volgorde die we gehoopt hadden. Onze duivinnen hebben het lichtelijk wat af laten weten. We bereiden ons voor op de laatste Natour vlucht volgende week. Étroeungt staat dan op het programma. Dit is voor ons ruim 316 km.
Verder hebben wij de taak om de stroomvoorziening aan de praat te gaan krijgen voor aankomende week en onze toppers nog éénmaal klaar te stomen voor een topprestatie.

Gebr. Sterken


5-9-2020: 3e natour vanuit Burdinne, wederom nummer 1 in de vereniging!

De 3e natour was vandaag vanuit Burdinne, ruim 224 km voor ons. Voor deze vlucht hadden we 40 duiven ingekorfd. 3 jonge duiven, waarvan er één op eitjes zit in het jonge duiven hok. Verder 37 oude duiven.

Vanmorgen om 11.30u zijn ze gelost, in eerste instantie zouden Noord en Zuid apart los gaan, maar door omstandigheden is er uiteindelijk voor gekozen om alles toch in één keer te lossen, anders had Zuid moeten wachten tot ruim na de middag..
in totaal zijn er dan ook bijna 20.000 duiven los gegaan!

De wolken in de lucht waren dreigend bij aankomst, dat er uiteindelijk na onze 5e duif, er een complete wolkbreuk plaats vond, dat weerhield onze duiven er niet van om thuis te komen!
Ondanks dat ze vandaag wat lauw waren om binnen te willen komen, zijn we super tevreden.
De eerste duif verspilt toch wel een dikke, 1,5 minuut met rondvliegen, de klep missen en met veel overtuiging toch op de klep gekomen.

De eerste duivin die vandaag binnen kwam was de 19-1303458. Dit is een rechtstreekse dochter van ‘Pierre’ x dochter van de ‘Strik’ G&R Schuiling. Deze duivin is een volle zus van de 14-799 die we de afgelopen 2 weken in de top 3 hadden bij de natour vluchten.

De tweede duif was verassend de 20-1140895, ‘Schallie’ Deze jonge duivin zit op eitjes in het jonge duiven hok. Is het gehele seizoen bijna altijd voorop met africhtingsvluchten, maar miste altijd net de top met de jonge duiven vluchten.
Van vaderskant zien we de Kanon jr. van de Comb. Atema en aan moederskant een dochter van de ‘452’ van Hans Boenders. (Deze dochter is de moeder van ‘Danie’ en de grootmoeder van ‘Delanie’, eigen kweek)

De derde duivin die terug kwam was de 19-1303461. Deze heeft aan vaderskant ‘Super di Caprio jr’ en aan moederskant een dochter van de ‘452’.
* de 2e jonge duif die vandaag terug kwam van de vlucht vanuit Morlincourt is een volle zus van de ‘461’ *

In de vereniging behaalde we wederom de 1e plek tegen 405 duiven.
We hadden de 1e, 6e, 7e, 8e, 9e, 12e, 13e, 16e, 20, 30e, etc. 27 duiven v/d 40 in de prijzen, wat een prijspercentage maakt van 67.5%

In CC3 komen we terug op een 6e, 20, 25e, 26e, 34e, 41e, 42e, etc. tegen 3047 duiven. Hier hadden we 33 duiven in de prijzen v/d 40, een prijspercentage van 82,5%!

In Kring 1 komen we terug op een 7e plek tegen 7923 duiven, hadden we ook 33 duiven in de prijzen, met een prijspercentage van 82,5%.

En als laatste in Noord komen we terug op een 13e plek tegen 13010 duiven! Hadden we zelfs 35 duiven in de prijzen en hadden we een prijspercentage van 87,5%!! Daar zijn we dan ook enorm trots op!

Voor volgende week staat er Quievrain, ruim 297 km voor ons. We zullen op deze vlucht volgende week wel mee doen! Hoeveel dat er worden zien we op dag van inkorven, wie fit genoeg is om mee te gaan!

Gebr. Sterken

5-9-2020: Een teleurstellende Morlincourt voor de Jonge duiven.

Vandaag hadden we 20 jonge duiven mee op Morlincourt. Redelijk hoge verwachting van dat ze vandaag op tijd thuis zouden komen.
Ze waren vanmorgen gelost om 10.30u, 8028 duiven voor de gehele afdeling 9.

Via het portaal van Benzing, zagen we dat een clubgenoot zijn duiven gigantisch goed kreeg, dat wij uiteindelijk 11 minuten nadat zij beginnen met draaien onze eerste jonge duif konden verwelkomen. Dit is uiteraard veel te laat en ook teleurstellend, maar dat is de andere kant van de medaille.

De eerste duif was de 20-1140853. Van vaderskant eigen kweek, waarin ‘Twan’ en ‘Champ’ naar voren komen. Van moederskant de 14-799 (de afgelopen 2 weken in de top met de Natour!) de ‘799’ is een rechtstreekste dochter van Pierre x dochter van de ‘Strik’ van G&R Schuiling te Wijhe.
* Onze eerste duif op de natour vlucht van vandaag, de 19-458 is een volle zuster van de ‘799’ *

De tweede duif die vandaag binnen kwam was de 20-1140932. Dit is een duivin met aan vaderskant ‘Super di Caprio jr’ comn. Atema x aan moederskant de ‘Super 53’ van de comb. Atema x Dochter van de Titan van W.A. de Bruijn.
* De derde duif die vandaag binnen kwam op de natour, de 19-461 heeft dezelfde vader! *

In de vereniging zijn we bijna van het blad afgevallen en komen we terug op een 34e en 45e plek.
In CC3 komen we terug op een 48e plek en hadden we nog 9 jonge duiven in de prijzen.

Alle 20 jonge duiven zijn inmiddels weer thuis, maar hebben wij voor komende week al besloten dat wij niet verder gaan spelen met de jonge duiven.
Zij hebben dit seizoen genoeg meegemaakt en geleerd. We gaan met de ruim 40 jonge duiven die we nog hebben, een mooie selectie maken voor aankomend vliegseizoen!

Gebr. Sterken

29-8-2020: Dizy-le-Gros voor de Jonge duiven!

Voor de Jonge duiven stond er vandaag een vlucht vanuit Dizy-le-Gros op het programma. Dit is voor het eerst twee dagen mand, we hebben natuurlijk onze duiven geprobeerd hier goed op te trainen, maar het is altijd maar de vraag of ze ook daadwerkelijk eten/drinken in de wagen.
Het duurde even zaterdag, maar uiteindelijk zijn de duiven gelost om 11.15u. Op deze vlucht hadden we 29 jonge duiven mee. Nu hoor ik jullie al denken wat een bijzonder aantal, maar we hebben onze Jonge duiven echt geselecteerd op fitheid, alertheid en wie er echt goed bij liepen. Ook de gezondheid van onze duiven vinden wij belangrijk en nemen daarin niet onnodige risico’s.

We merkten op dat in andere afdelingen om ons heen, het tempo lager lag, dan de duiven die we thuis hadden gekregen van de Natour. Wij hadden enigzins verwacht dat deze duiven misschien nog wel dezelfde snelheid konden halen, maar dit hadden we al snel bijgesteld naar beneden.
Via compuclub live konden we het goed volgen in onze afdeling en zagen we dat als de duiven eenmaal arriveerde, ze elkaar goed opvolgde.

Bij ons kwam de eerste om 14.48u, de eerste duif in de buurt! Dit was de 20-1140876. Dit is een duif die uit eigen kweek komt, met duiven van ‘Op de Beeck-Baetens’ en van ‘J&Fl. Hendriks’ en verder terug te herleiden naar onze eigen ‘Champ’.

De tweede duif was de 20-1140918. Dit is een ‘Rien Weijers’ (Zoon van Olympic Hansje, H&EJ Eijerkamp) en aan moederskant ‘Petra’ van Peter Janssen te Kleve.

We vonden dat tussen onze eerste drie duiven, teveel tijd zat (11 min) maar in korte tijd daarna kwamen de duiven snel achter elkaar en hadden we ook al 10 duiven in 20 min.

In de vereniging het Zuiden komen we met deze prestatie op een 7e plek tegen 227 duiven (7e, 25e, 47e, 48e, 49e) Binnen onze vereniging speelt een liefhebber ontzettend goed met zijn jonge duiven! Vorige week moesten we nog 11 duiven voor laten gaan, nu bleef het bij 5 duiven. ( zie hiervoor de uitslag in de Gallerij)

In CC3, komen we op een 9e plek terecht tegen 1617 duiven. (9e, 38e,86e, 87e, 89e, etc.)
Een prijspercentage van bijna 52% (29/15).

In kring 1 komen we terecht op een 15e plek tegen 4758 duiven, ook hier is onze prijspercentage bijna 52%

In Noord van Afdeling 9 komen we terecht een op 29e plek tegen 7146 duiven, wederom een prijspercentage van bijna 52%.

In de gehele afdeling 9 komen we terecht op een 42e plek tegen 10104 duiven!!

Al met al zijn we best wel tevreden hoe deze jonge duiven vlucht is verlopen. Bijna al onze 29 duiven zijn weer retour op het hok. Vergeleken met voorgaande jaren hebben we het dit keer beter gedaan bij twee dagen mand.
Voor volgende week staat er een vlucht gepland vanuit Mourlincourt, ongeveer 400km voor ons. Elke week zullen we goed kijken en selecteren welke duiven wel of niet mee gaan.
Ons vlieghok is voor een gedeelte toe aan verjonging, we willen daarom ook graag een ruim aantal jonge duiven over houden, zodat we ruimte hebben om te kunnen selecteren. Maar tot nu toe zijn we zeer tevreden over de Jonge Garde die nu in onze hokken zitten!

Gebr. Sterken