Website under construction

Op dit moment zijn we druk bezig om achter de schermen de website te vernieuwen. Zo worden onze kweekduiven uitgebreid met duiven die gehaald zijn bij andere topkwekers.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Website under construction

Sorry voor het niet schrijven van nieuwsbericht

Sorry voor niet schrijven van een nieuwsbericht van het vorig weekend, dit komt mede door ergernis en grote teleurstelling over de vlucht vanuit Rethel.
We korfden de duiven op donderdag in voor een midfond vlucht vanuit Chalons, maar door het slechte weer in Frankrijk en twee maal verplaatsen kwamen we op zaterdagmiddag uit in Rethel, voor ons nog 351 km. Zondag wederom geen goed weer in Frankrijk en alle afdelingen in Nederland kwamen dichterbij, behalve afdeling 9 en deze besliste om te gaan lossen om 12,45 uur, bij een noorden wind en onderweg 28 graden. U kunt het raden, een zware vlucht met voor ons verliezen, Hadden we ’s avonds 15 van de 40 binnen, nu bij het schrijven van dit stukje ( 9 dagen later ) zijn er 34 terug. Maar we missen wel enkele van onze beste duiven, o.a. 15/987 deze had enkele weken terug nog de 1e in de ver. en de 2e van de cc, we missen ook nog steeds “Jurre” en “Ruben” , zie foto’s bij onze rubriek vliegduiven. Al met al hoop ik dat er nu toch eens iets gaat gebeuren richting onze lossingscommissie en afdelingsbestuur, want al 3 keer je excuses aanbieden in dit nog maar prille seizoen gaat toch wel iets te ver.
Over de uitslag wil ik kort zijn, we hadden in de vereniging de 7e en in de cc Almelo de 42e prijs.

Afgelopen weekend hebben er nog 20 bij elkaar kunnen rapen en onze afdeling maakte het weer te bont, alle afdelingen korten de vluchten in i.v.m te verwachten slechte weersomstandigheden. Onze afdeling besloot een uur voor het inkorven om naar Tienen te gaan (206 km) i.p.v. Peronne, toch nog een beetje gezond verstand. Maar tot verbazing van iedereen stonden ze zaterdagmorgen in Quievrain (297 km). De duiven werden daar om 9.30 uur gelost met een kalme NO wind.
We spelen in de vereniging de 1e-5e en de 7e van 205 duiven en in de cc Almelo beginnen we met de 4e van 988 duiven.
De eerste duif was een duivin, “Danie” voor afstamming zie foto bij vliegduiven.
Laten we hopen dat het een beetje rustiger wordt en dat de weergoden ons beter gezind worden, al ziet het er niet naar uit, want zojuist bericht dat de tweede africhting van de jongen morgen al weer is afgelast.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Sorry voor het niet schrijven van nieuwsbericht

De eerste kampioenschappen zijn binnen

Afgelopen zaterdag hebben we de laatste Vitesse vlucht gehad en we hebben een goede uitslag gemaakt, wat resulteerde in het eerste kampioenschap Vitesse in de vereniging en tevens de eerste van de cc2 van kring 1 (Almelo).
In de totale kring 1 worden we waarschijnlijk tweede achter onze duivenvriend Hans Boenders uit Wierden.
We vlogen vanuit Asse-Zellik (231 km) en de duiven kwamen grandioos naar huis, we behaalden in de vereniging 4-5-8-9-10 en 18 duiven bij de eerste 30, dit van 241 duiven.
In de cc2 Almelo haalden we de 5-12-15-17 en 17 duiven bij de eerste honderd, in concours waren 1380 duiven.
We hadden 39 duiven mee en wonnen 27 prijzen, hetgeen neerkomt op een prijspercentage van 70 %.
De eerste drie duiven waren doffers, met de 13-337 als eerste, dit is een doffer met 75 % bloed van Jan Kuijzer uit Krommenie uit de lijn broer as 02 x wonderboy/super “18”.
Laten we hopen dat de goede forme aanhoudt en dat we ook goede uitslagen op de midfond gaan halen.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor De eerste kampioenschappen zijn binnen

Ook zesde vlucht Vitesse geeft goede uitslag

Dit weekend was in twee opzichten een goed weekend, ten eerste een goede vlucht met een eerste in de vereniging en ten tweede Heracles die Europa ingaat na een overwinning bij FC Utrecht. Maar laten we ons bezig houden met de duiven, we speelden vanuit Duffel ( 203 km) in de vereniging de 1e -4e en 7e van 358 duiven en in de cc Almelo de 2e en de 8e van 1970 duiven. In beide concoursen halen we 21 prijzen van de 40 ingekorfde duiven.
We hadden een jaarling duivin ( 15-987 ) voorop, die als vader wederom de 02-796 “Pierre” heeft ( zie kweekduiven ) en als moeder de 11-478 welke een dochter is van
de “452”  ( zie kweekduiven )  van Hans Boenders uit Wierden. Voor twee weken terug hadden we ook de eerste met een dochter van “Pierre”.
Volgende week de laatste Vitesse vlucht, laten we hopen dat ze nog een keer kunnen vlammen en wij het kampioenschap in zowel de vereniging als cc Almelo kunnen binnen halen.

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Ook zesde vlucht Vitesse geeft goede uitslag

De ene week is de andere niet

Stonden we vorige week in korte broek en T-shirt de duiven op te wachten, was het deze week weer lange broek en een extra trui met een stevige noord westen wind en maar 12 graden op de thermometer. Daarbij de eerste lossing in Frankrijk ( 8 uur ), met de mededeling op de afdelingssite van een matig vertrek deed ons het ergste vrezen.
Maar achteraf is het een redelijk goed concours geworden, met wel wisselende aankomsten maar een concoursduur van 20 minuten is in deze goed.
Wij zelf spelen in de vereniging de 5e-6e-10e van 273 duiven en in de cc 2 (Almelo) beginnen we met de 22e van 1615 duiven en 7 duiven bij de eerste honderd.
We spelen 50 % prijs, met 20 prijzen van de 40 ingekorfde duiven.
We hadden wel de pech dat onze eerste duif thuis kwam zonder chipring,  deze werd echter direct gevolgd door de jaarling duivin 15-026. Dit is van vaderskant een kruising Boenders x Kuijzer, Krommenie en van moederskant Verreckt-Arien x Heremans.
Laten we voor de komende tijd hopen dat het goede en warmere weer terugkomt.
Voor de rest op naar komend weekend, de zesde en voorlaatste Vitesse vlucht.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor De ene week is de andere niet

Een super weekend

Deze week kunnen we oprecht zeggen dat de duiven super gepresteerd hebben, bij mooi weer en een kalme zuidoosten wind. De echte liefhebbers praten dan over echt duiven weer. De duiven kwamen dan ook geweldig af, wat resulteerde in onze vereniging in een eerste, tweede en derde plaats, 6 duiven bij de eerste tien en 20 duiven op plaats 35 en dit van 370 duiven.(dus alle 20 prijs 1 op 10).
In cc2 (Almelo) beginnen we met prijs 3-10-11 en met 16 duiven bij de eerste honderd van 2258 duiven, kunnen we met recht zeggen een super weekend. We halen bij beide concoursen een prijspercentage van 70 %.
De eerste duif was nu een duivin, de 14-799, deze heeft als vader 02-796 “Pierre” ( zie kweekdoffers ) en als moeder de 10-156 van G & R Schuiling uit Wijhe, deze komt rechtstreeks uit “de Strik”.
Komende week de eerste midfond vlucht, laten we hopen dat de duiven de forme weten vast te houden.

Schermopname (6)

Klik op de foto voor een vergroting!!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Een super weekend

Weekend met ergernis

Het afgelopen weekend stond bol van de ergernis bij vele liefhebbers, omdat wij samen met afdeling 7 de enigen waren die zaterdag niet losten en over bleven staan tot zondag.
Dit ondanks afspraken in de vergadering om flexibel te zijn en bij eventuele mindere weersvoorspelling voor onze losplaats gelijk uit te wijken naar een losplaats met meer mogelijkheden om te lossen.
Maar nu over de vlucht zelf, we hebben een goede uitslag gemaakt met in de vereniging een 4e-9e-10e en 23 prijzen van de 40 gezette duiven. In  cc 2 (Almelo) beginnen we met de 11e en met 9 duiven bij de eerste honderd en 24 prijzen en dit in een concours met 2262 duiven.
We hadden wederom een doffer voorop de 14-186, deze heeft als vader de kweekdoffer 705 van Herman Beverdam (lijn Florian Hendriks) en als moeder een duivin van Hans Boenders uit de Topo lijn.
We gaan als de voorspellingen juist zijn nu het warme weer tegemoet en dit zal onze duiven in de tuinhokken goed doen en hopelijk zal de form toenemen.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Weekend met ergernis

Derde vlucht: koud, koud, koud

Deze vlucht kenmerkte zich door de kou en dit in samenwerking met de wind uit noordelijke richtingen maakte het een pittig vluchtje.
De duiven hadden beduidend minder last van deze omstandigheden dan de liefhebbers bij de hokken, aangezien wij binnen 50 minuten 39 van de 40 ingezette duiven thuis hadden.
Voor ons deze week geen eerste prijs in de vereniging, maar toch een goede uitslag met de 3e en de 4e, vier duiven binnen de eerste 10 en de achtste duif op plaats 21 en dit van 419 duiven. In cc2 Almelo beginnen we met prijs 23 van 2279 duiven.
Onze eerste duif was dit keer een doffer, de 13-305 en die is aangekocht bij Thomas Schwartze uit Gutersloh en heeft als vader een zoon van de “Hugo” van Leo Heremans en als moeder een 100% op de Beeck-Baetens (lijn Yilderim).
We hadden in de vereniging 21 en in de cc 20 duiven in de prijzen van de 40 ingezette.
Laten we voor komende week hopen op hogere temperaturen en beter vliegweer.

Uitslag Duffel, Het Zuiden, 23-04-16

Klik op de foto voor vergroting

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Derde vlucht: koud, koud, koud

Goede start doorgezet bij tweede vlucht.

De goede start van vorige week kende een goed vervolg bij de tweede vlucht van afgelopen Zaterdag, vanuit Heusden-Zolder, voor ons ruim 170 Km.                                                        De weersvoorspelling voor deze zaterdag was niet gunstig, maar zoals zo vaak zaten de weersvoorspellers er naast en werden de duiven om 8.45 uur gelost met een harde zuidwesten wind. De eerste duif van ons haalde dan ook een snelheid van 1881,9 meter.                                                                                                                                                      In de vereniging behaalden we net als vorige week de 1e plaats, tegen 419 duiven en verder hadden we 5 duiven bij de eerste 10.
In cc 2 van kring 1 (Almelo) hebben we de 3e plaats van 2359 duiven.In de totale kring 1 spelen we de 14e van 10158 duiven, met 24 van de 40 duiven in de prijzen.
De eerste duif was wederom een duivin ( 14-782 ), dit is van vaderskant een kleindochter van de “Champ” ( 02-121 ) één van onze kweekdoffers en van moederskant de lijn van de “”Ronaldo” van  G & R.Schuiling uit Wijhe.                                                                               Al met al kunnen we weer spreken over een geslaagd weekend en kijken we uit naar de volgende vlucht komende week vanuit Duffel.

20160416_110542

Het ‘rechter ‘ vlieghok.

 

Schermopname (4)

De uitslag van Kring 1, CC2 Klik op de foto voor groter formaat.

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Goede start doorgezet bij tweede vlucht.

Goede start duivenseizoen 2016!

Vandaag was de 1e officiële vlucht van het duivenseizoen 2016. De duiven zijn zaterdag 9 april om 11.00uur losgelaten in Deurne. De afstand van Deurne is voor ons ongeveer 115 km.
In Kring 1, CC2 waren 2486 duiven in concours.
Voor ons was het een zeer goede start van het seizoen, we hebben de 1e en 2e plaats behaald in kring 1, CC 2. Waarbij we onze 1e getekende direct voorop hadden.
De eerste (13-887) is gekweekt door Martin en Joke Geeven uit Voorst (bij Twello), dit was uit een samenkweek met een doffer van Hans Boenders. De tweede duif (15-047) komt uit onze kweekdoffer de ‘Champ’ (03-121) zie kweekduiven.                                                            Hiermee hebben we tevens de hoofdprijs gewonnen van €200,-
Verder hadden we naast de 1e en 2e plaats ook, 23-53-55-100-enz. van Kring 1, CC2
Een beter begin hebben we onszelf niet kunnen wensen.

20160408_175139

 

 

 

Uitslag Deurne 09-04-16

Druk op de foto, voor een vergroting!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Goede start duivenseizoen 2016!