25-7-’20: Midfondvlucht vanuit Dizy-le-Gros

Ook stond er voor vandaag een midfond vlucht gepland vanuit Dizy-le-Gros (ruim 355km voor ons), hierop hadden we 36 duiven gezet.

Helaas miste we vandaag net de absolute vorm om mee te kunnen draaien aan de kop. Onze duiven kwamen gewoonweg een aantal minuten te laat, wel volgden ze elkaar op in een snel tempo. De ‘drukte’ om thuis te komen ontbrak vandaag. Wel zijn al onze 36 duiven weer terug op het hok.

de eerste die terug kwam op het hok, was een jaarling doffer, 19-1303400. Dit is een doffer uit eigen kweek, waarin ‘de Jonge Amerikaan’ van Hans Boenders naar voren komt en ‘de 887’ van G&M Geven ( de duivin die in 2016 twee keer een hoofdprijs wint) en aan moederskant komen we terug bij een 100% duivin van W.A. de Bruijn.

De tweede duif die terug kwam was de 18-1515531. Dit is een volle zoon van ‘Pierre’ (zeer goede vlieger, winnaar 4 eerste prijzen en vele kopprijzen) en aan moederskant komt een dochter van ‘de Strik’ G&R Schuiling (eerste asduif, midfond afdeling 9, 2017)

In de vereniging het Zuiden haalde we nog een plek in de top 10, de 9e! Maar kijkende hoe andere liefhebbers hebben gedraaid in CC3, kom je letterlijk veel tekort deze week.
We hadden 10 duiven in de prijzen, van de 50 prijzen die er te verdelen waren. Toch 1/5 deel voor ons!

Voor volgende week staat er een Dagfond op het programma, vanuit Issoudun, dit is voor ons ruim 686 km. We weten nog niet met zekerheid of we hierop duiven mee gaan zetten, maar de kans is wel aanwezig. Voor nu rest ons om de duiven weer in de goede vorm terug te krijgen, zodat ze nog een paar prestaties kunnen leveren voor dit seizoen.

Gebr. Sterken

4 gedachten over “25-7-’20: Midfondvlucht vanuit Dizy-le-Gros”

  1. Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and
    I am waiting for your next post thank you once again.

  2. Howdy! I could have sworn I’ve visited this blog before but after going through many of the articles
    I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!
    scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.