30-05-2020 Oefenvlucht vanaf Kerkrade

Dit weekend stond er een oefenvlucht vanuit Kerkrade op het programma.
De duiven kwamen voor ons redelijk goed terug. Hier en daar had er wat meer drukte op mogen zitten.

In de vereniging “het Zuiden”, hadden we 5 duiven bij de 1e 10 zitten op deze oefenvlucht. de 3e, 4e, 5e, 6e en 9e etc.

In CC3 van afdeling 9, hadden we maar liefst 33 van de 60 duiven op papier staan. Hier wordt er 1:4 gevlogen, dat is een percentage van 55%.

De 1e duif die thuis kwam was de ‘997’. Een duivin uit 2017.
De 997 komt uit de lijn van ‘Pierre’ x ‘de Jonge Amerikaan’ x de ‘452’ van Hans Boenders.

de 2e duif die thuis kwam was de ‘332’, Een duivin uit 2016.
De 332 komt uit een zoon van de ‘452’ van Hans Boenders x ‘duivin van Eijerkamp’ x Lijn ‘Den Ivo’ van van Dyck.

Het prachtige weer zorgde ervoor dat we konden genieten van hoe onze duiven terug kwamen van deze oefenvlucht.

Ondertussen zijn de voorbereidingen al in volle gang voor aankomend weekend, waar we wederom gaan proberen leuke resultaten neer te zetten.

Gebr. Sterken

Terugkomst van één van onze duiven

“Ter ere aan Appie”

Vluchtverloop 23 mei 2020 vanuit Beek en Donk. Was voor ons de 1e oefenvlucht en we kijken zeer tevreden terug. Met daarbij
De 1e van de vereniging, PV het Zuiden
De 1e van CC3, afdeling 9.
Een 3e van Kring 1, afdeling 9

Van de 18-1515461 is de vader een “De jonge Amerikaan” (kleinzoon Topo) en de moeder is een 100% de Bruijn (uit de lijn Apollo x Rosalinde).

Aankomend weekend start het duivenseizoen eindelijk! Een korte terugblik

Er is in 2020 veel gebeurd, zo werd de start van het duivenseizoen 2020 uitgesteld door Corona. Uiteraard is dit heel begrijpelijk, maar zijn we ook blij dat er nu mogelijkheden zijn ontstaan om alsnog van start te kunnen gaan.

Ook voor ons is de Gebr. Sterken, niet meer compleet. Albert is overleden op 9 mei jongsleden. Na een afnemende gezondheid, is uiteindelijk na een kort ziekbed, Albert rustig ingeslapen in het bijzijn van zijn familie.

Thuis zijn we bezig geweest om onze technologie te optimaliseren, zo hebben we een beeldscherm, waarop we de terugkomst kunnen monitoren.
Verder hebben we een nieuw trainingswagen aangeschaft bij Geraldy. Deze is wat compacter en ligt stabieler achter de auto. Deze is inmiddels al vele malen gebruikt voor trainingen met onze duiven.

In Februari hebben we in samenwerking met de Fam Beverdam, de verkoop georganiseerd van alle resterende duiven van wijlen Hans Boenders te Bennekom. Hans was een goede vriend van de familie en om dit laatste nog te kunnen doen voor zijn familie, daarvoor zijn we dan ook erg dankbaar!
De opbrengst was meer dan we hadden durven dromen en de familie is dan ook erg blij dat de duiven op een goede plek terecht zijn gekomen.

Voor nu rest ons om een iedereen een goed seizoen te wensen en mogen er vele mooie resultaten behaald worden!

Gebr. Sterken