06-07-2020: Fond vlucht vanuit Fay-aux-Loges

Na 4 nachten mand werden vanochtend om 07.00u onder andere onze 16 duiven gelost. In eerste instantie hing er in de provincie Overijssel nog een paar kleine buitjes, wegtrekkend richting het Oosten. Wanneer we 2 uur later weer kijken is te zien dat er in geheel Nederland zowat vol zit met kleine (pittige) (onweers) buien. Onze gedachte, als dat maar goed gaat…. Omdat wij samen met afdeling 8 gelost waren, konden we het verloop van deze Fond vlucht goed in de gaten houden. En zagen we dat de duiven redelijk kwamen bij de liefhebbers.

Uiteindelijk kwam iets voor 14.00u in de stromende regen!!, onze eerste duif.
De 18-1515467 (was vorige week onze 2e duif op Dizy-le-Gros!). Van vaderskant komt een 100% duivin van J&M Geven terug (Deze moeder had in 2016 2x een hoofdprijs gevlogen) en de ‘Jonge Amerikaan’ van Hans Boenders x een dochter van ‘de Strik’ van G&R Schuiling te Wijhe.
van moederskant een duivin uit eigen kweek, waarbij we weer terug komen bij onze eigen ‘Champ’.

We behaalde met deze duif een 4e plek binnen onze vereniging het Zuiden.

Het weerbeeld bij ons was een fikse regenbui, gevolgd door een mooie blauwe lucht met wat wolken en de zon, waarop er weer een fikse regenbui volgde, etc. Ondertussen kwamen tussen de buien en in de buien 13 van onze duiven weer terug. We verwachten dat de andere 3 morgen op het hok zullen zitten.

De grap was wel dat er rond de klok van 13.30u een duif naar beneden kwam, dit was een verdwaalde jonge duif van de ochtend en kort daarop volgde er nog één. Dit tot hilariteit in de buurt met duivenliefhebbers die ook vol spanning aan het wachten waren op hun eigen duiven.

Gebr. Sterken

85 gedachten over “06-07-2020: Fond vlucht vanuit Fay-aux-Loges”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.