15-08-’20: Jonge duivenvlucht vanuit Bierges

Vorig weekend was er geen duivensport, vanwege de extreme hitte. De protocollen zijn zo geschreven dat het een ‘No-Go’ was. Hierover werd veel gezegd en geschreven (zowel positief als negatief), met name op Social Media.
Maar ook dit weekend was het nog relatief warm, wat vooral de nasleep was van de hittegolf die we hebben gehad in Nederland.

De afgelopen week zijn we wel onze jonge duiven gaan lappen, maar dan in de ochtend vrij vroeg, zodat ze redelijk op tijd weer thuis waren. Ondanks de wisselvallige berichten over het weer van dit weekend, hebben wij toch onze 45 jonge duiven ingekorfd, op een vlucht vanaf Bierges, ruim 228 km. Op de fond vlucht hadden wij geen duiven mee, wij richten ons verder op de natour.

Uiteindelijk zijn onze duiven (bijna 18.000) losgelaten om 11.15u. Het was voor het eerst een complete afdeling 9 lossing. De duiven in zuid vielen nagenoeg goed, daar scheen dan ook het zonnetje op vele plaatsen, maar zodra je dichter bij Overijssel kwam, werd de lucht grauw en grijs, was de luchtvochtigheid erg hoog ( je begon al te zweten met niets doen) Dit beloofde niet veel goeds… En dit was dan ook terug te zien in het verloop van het concours. De duiven kwamen traag, veel tijd ertussen… Het concours heeft ruim 2,5 uur open gestaan!!

Normaal gesproken schrijf ik wie de eerste was, de tweede, etc. Maar voor deze vlucht breng ik mijn ode uit aan al onze 21 duiven!! (geschreven om 22.00u) die we op dit moment weer terug hebben op het hok! Er ontbreken bij ons dus nog 24 duiven! Duiven die al veel hebben gezien en meegemaakt, maar het vandaag niet hebben gered, ik hoop dat ze zich morgen alsnog melden!!
Zo zijn er meer liefhebbers die amper de helft van hun duiven weer terug op het hok hebben. Op dit moment staat de teller (zondag 16-08, om 14.00u) op 35 duiven terug op het hok.

Opvallend aan de terugkomst van onze eerste twee duiven is wel dat ze uit het zelfde koppel komen. Vorig jaar aangeschafte duiven bij ‘v.d. Stouwe – Douna’ (dit maal uit de ‘Morgan’ van de Comb. Mantel x ‘zus Julliette’ van de Gebr. Homma) x uiteraard een dochter van de ‘452’ van H. Boenders.
Afgelopen wedvluchten waren er ook jonge duiven die uit een ander koppel van ‘v.d. Stouwe – Douna’ komen, die aan kop waren! Dit is voor ons uiteraard een stukje toekomst om verder naar uit te kunnen bouwen.

Binnen PV het Zuiden, behaalde we een 3e klassering en een 14e, 24e, 26e, 37e etc. tegen 411 duiven.
Binnen CC3, behalen we op dit moment een 6e klassering en een 29e etc. (er moet nog 1 vereniging volgen) tegen 3604 duiven.
Binnen Kring 1, behalen we een 26e klassering tegen 9697 duiven. (ook hier

Voor volgende week wacht ons voor de jonge duiven nacht langer mand (voor de eerste keer) We zullen dan deze week ook veel oefenen met water in onze africhtingwagen. Waar de jonge duiven heen gaan is op dit moment nog niet bekend.
Verder begint ook de natour. Deze week zullen ook onze oude duiven hiervoor in ‘vorm’ brengen. Dit is een vlucht vanaf Beek & Donk.
Maar of dit alles doorgaat is onduidelijk, gezien het verloop van de vlucht dit weekend.

Gebr. Sterken

92 gedachten over “15-08-’20: Jonge duivenvlucht vanuit Bierges”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.