01-08-’20: 3e jongen duiven vlucht Beek&Donk, we komen in vorm!

Vandaag stond de 3e jongen duiven vlucht op het programma. In eerste instantie stond Tilburg op de planning, dit werd gewijzigd in Nederweert, met het oog op de wind en eventuele kruisingen, maar ook de broeierige warmte die was voorspeld. De losplaats werd uiteindelijk vannacht bepaald dat het wederom Beek & Donk werd (zelfde als vorige week) De losplaats in Nederweert stond het gras te hoog. Afstand een ruime 112 km. Op deze vlucht hadden we 45 jonge duiven mee.

De afgelopen week hebben we veel tijd geïnvesteerd in het binnenkomen van de jongen duiven. Samen met een aantal liefhebbers hebben we de jongen duiven een aantal maal weggehad, zodat ze nog beter leren om zich af te splitsen en naar beneden te komen, zonder al te veel tijd te verspillen aan ‘spelen in de lucht’.
En dit had zeker resultaat dit weekend!

De eerste 2 dagen kwamen aanvallen, maakte een kleine draai en landen direct op de klep! Voilà!
Op gegeven moment vlogen er tientallen duiven van liefhebbers uit de buurt en toch kwamen onze duiven direct naar beneden. Ze hadden focus op het hok en lieten zich niet van de wijs brengen door de rest.
De duiven volgden elkaar dan ook in een rap tempo in, soms meerdere tegelijk!

De eerste duif die vandaag op de klep zat was de 20-1140857. Dit een duif uit eigen kweek, waarin de topvliegers ‘Nathalie’ en ‘Ruben’ naar voren komen, evenals onze topkwekers ‘Pierre’ en ‘Champ’. Aan moederskant zien we ‘Topo’ (Hans Boenders) x ‘813’ (K. Tjeerdsma) terug. 

De tweede duif vandaag was de 20-1140906. Dit is een ‘Van der Stouwe – Douna (zn. ChigagoS Gold x Bachelor) en aan moederskant komt Troyan Froome 555 x Iron Ace 200 van L.B.J. Geerinckx, duivin komende van Beverdam Pigeons. (zelfde ouders als vorige week de ‘921’ en bij de eerste vlucht ‘905’)

En de derde duif vandaag was de 20-1140900. Dit is aan vaderskant een duif van ‘Thomas Schwartze’ (DLD) met duiven van ‘Op de Beeck-Baetens’ en aan moederskant komt een dochter van de ‘452’ Hans Boenders en de ‘813’ van K. Tjeerdsma weer terug.

In de vereniging het Zuiden hadden we vandaag 3 duiven bij de eerste 10! de 6,7 en 10e. Door het snelle verloop van het concours, 11 duiven in de prijzen van de 45.

In CC3, hadden we twee duiven bij de eerste 10! (6, 7, 26, etc.) Hadden we 18 duiven in de prijzen, prijspercentage van 40%.
Een 39e plek in Kring 1 en 46e plek Afd. 9 Noord!

Inmiddels zijn al onze 45 jongen duiven weer thuis en kunnen zich voorbereiden op volgende week, dan staat Bierges op het programma voor de jongen duiven, dit zal voor het eerst een afdelingslossing worden! Bierges is voor ons ruim 228km!

Gebr. Sterken

97 gedachten over “01-08-’20: 3e jongen duiven vlucht Beek&Donk, we komen in vorm!”

  1. Today, while I was at work, my sister stole my iPad and tested
    to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube
    sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.
    I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

  2. Today, I went to the beach front with my kids.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.”
    She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and
    it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this
    is completely off topic but I had to tell someone!

  3. Admiring the dedication you put into your website and
    detailed information you provide. It’s great to come across a blog every
    once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great
    read! I’ve saved your site and I’m including your RSS
    feeds to my Google account. scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

  4. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
    It is the little changes which will make the greatest changes.
    Many thanks for sharing!

  5. I for all time emailed this web site post page to all my
    contacts, because if like to read it afterward my friends will too.

  6. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.