29-8-2020: Dizy-le-Gros voor de Jonge duiven!

Voor de Jonge duiven stond er vandaag een vlucht vanuit Dizy-le-Gros op het programma. Dit is voor het eerst twee dagen mand, we hebben natuurlijk onze duiven geprobeerd hier goed op te trainen, maar het is altijd maar de vraag of ze ook daadwerkelijk eten/drinken in de wagen.
Het duurde even zaterdag, maar uiteindelijk zijn de duiven gelost om 11.15u. Op deze vlucht hadden we 29 jonge duiven mee. Nu hoor ik jullie al denken wat een bijzonder aantal, maar we hebben onze Jonge duiven echt geselecteerd op fitheid, alertheid en wie er echt goed bij liepen. Ook de gezondheid van onze duiven vinden wij belangrijk en nemen daarin niet onnodige risico’s.

We merkten op dat in andere afdelingen om ons heen, het tempo lager lag, dan de duiven die we thuis hadden gekregen van de Natour. Wij hadden enigzins verwacht dat deze duiven misschien nog wel dezelfde snelheid konden halen, maar dit hadden we al snel bijgesteld naar beneden.
Via compuclub live konden we het goed volgen in onze afdeling en zagen we dat als de duiven eenmaal arriveerde, ze elkaar goed opvolgde.

Bij ons kwam de eerste om 14.48u, de eerste duif in de buurt! Dit was de 20-1140876. Dit is een duif die uit eigen kweek komt, met duiven van ‘Op de Beeck-Baetens’ en van ‘J&Fl. Hendriks’ en verder terug te herleiden naar onze eigen ‘Champ’.

De tweede duif was de 20-1140918. Dit is een ‘Rien Weijers’ (Zoon van Olympic Hansje, H&EJ Eijerkamp) en aan moederskant ‘Petra’ van Peter Janssen te Kleve.

We vonden dat tussen onze eerste drie duiven, teveel tijd zat (11 min) maar in korte tijd daarna kwamen de duiven snel achter elkaar en hadden we ook al 10 duiven in 20 min.

In de vereniging het Zuiden komen we met deze prestatie op een 7e plek tegen 227 duiven (7e, 25e, 47e, 48e, 49e) Binnen onze vereniging speelt een liefhebber ontzettend goed met zijn jonge duiven! Vorige week moesten we nog 11 duiven voor laten gaan, nu bleef het bij 5 duiven. ( zie hiervoor de uitslag in de Gallerij)

In CC3, komen we op een 9e plek terecht tegen 1617 duiven. (9e, 38e,86e, 87e, 89e, etc.)
Een prijspercentage van bijna 52% (29/15).

In kring 1 komen we terecht op een 15e plek tegen 4758 duiven, ook hier is onze prijspercentage bijna 52%

In Noord van Afdeling 9 komen we terecht een op 29e plek tegen 7146 duiven, wederom een prijspercentage van bijna 52%.

In de gehele afdeling 9 komen we terecht op een 42e plek tegen 10104 duiven!!

Al met al zijn we best wel tevreden hoe deze jonge duiven vlucht is verlopen. Bijna al onze 29 duiven zijn weer retour op het hok. Vergeleken met voorgaande jaren hebben we het dit keer beter gedaan bij twee dagen mand.
Voor volgende week staat er een vlucht gepland vanuit Mourlincourt, ongeveer 400km voor ons. Elke week zullen we goed kijken en selecteren welke duiven wel of niet mee gaan.
Ons vlieghok is voor een gedeelte toe aan verjonging, we willen daarom ook graag een ruim aantal jonge duiven over houden, zodat we ruimte hebben om te kunnen selecteren. Maar tot nu toe zijn we zeer tevreden over de Jonge Garde die nu in onze hokken zitten!

Gebr. Sterken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.