De weken van de ‘Jonge Garde’

De afgelopen weken en de komende weken staan bij ons vooral in het teken van de ‘Jonge Garde’.
Het opleren van de jonge duiven is begonnen. Op korte afstanden proberen we de duiven te leren om snel naar huis te komen.

Dit vergt altijd wel een lange adem van ons, vooral omdat de eerste paar keren de duiven er vrolijk op uit gaan en een uurtje later bedenken, ‘Goh laten we maar eens naar huis gaan, liefst 1 voor 1..’.
Het zijn ook de weken dat er een aantal achter blijven, maar op dit moment hebben we een stabiel aantal jonge duiven op het hok zitten, die langzaam aan het spelletje beginnen te begrijpen.

De ‘Jonge Garde’

Het is een investering van tijd en geduld, maar uiteindelijk heeft het allemaal maar één doel, de eerste willen winnen.
In voorgaande jaren was vooral Albert diegene die zich ontfermde over de jonge duiven, dat was echt zijn afdeling, hier was hij dan ook hele dagen mee bezig. De laatste jaren heeft Leo dit stokje overgenomen. Laten we het zo zeggen, zijn geduld wordt hierbij goed op de proef gesteld.

De komende weken blijven we investeren, worden de afstanden groter en gaan we onze ‘Jonge Garde’ leren dat ze water moeten drinken in de mand.
Onze duivenwagentje is hiervoor geschikt, omdat er watergoten in gebouwd zijn. Dat maakt het voor ons ideaal om de voorbereiding zo perfect mogelijk te maken!

Gebr. Sterken


Een gedachte over “De weken van de ‘Jonge Garde’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.