Sorry voor het niet schrijven van nieuwsbericht

Sorry voor niet schrijven van een nieuwsbericht van het vorig weekend, dit komt mede door ergernis en grote teleurstelling over de vlucht vanuit Rethel.
We korfden de duiven op donderdag in voor een midfond vlucht vanuit Chalons, maar door het slechte weer in Frankrijk en twee maal verplaatsen kwamen we op zaterdagmiddag uit in Rethel, voor ons nog 351 km. Zondag wederom geen goed weer in Frankrijk en alle afdelingen in Nederland kwamen dichterbij, behalve afdeling 9 en deze besliste om te gaan lossen om 12,45 uur, bij een noorden wind en onderweg 28 graden. U kunt het raden, een zware vlucht met voor ons verliezen, Hadden we ’s avonds 15 van de 40 binnen, nu bij het schrijven van dit stukje ( 9 dagen later ) zijn er 34 terug. Maar we missen wel enkele van onze beste duiven, o.a. 15/987 deze had enkele weken terug nog de 1e in de ver. en de 2e van de cc, we missen ook nog steeds “Jurre” en “Ruben” , zie foto’s bij onze rubriek vliegduiven. Al met al hoop ik dat er nu toch eens iets gaat gebeuren richting onze lossingscommissie en afdelingsbestuur, want al 3 keer je excuses aanbieden in dit nog maar prille seizoen gaat toch wel iets te ver.
Over de uitslag wil ik kort zijn, we hadden in de vereniging de 7e en in de cc Almelo de 42e prijs.

Afgelopen weekend hebben er nog 20 bij elkaar kunnen rapen en onze afdeling maakte het weer te bont, alle afdelingen korten de vluchten in i.v.m te verwachten slechte weersomstandigheden. Onze afdeling besloot een uur voor het inkorven om naar Tienen te gaan (206 km) i.p.v. Peronne, toch nog een beetje gezond verstand. Maar tot verbazing van iedereen stonden ze zaterdagmorgen in Quievrain (297 km). De duiven werden daar om 9.30 uur gelost met een kalme NO wind.
We spelen in de vereniging de 1e-5e en de 7e van 205 duiven en in de cc Almelo beginnen we met de 4e van 988 duiven.
De eerste duif was een duivin, “Danie” voor afstamming zie foto bij vliegduiven.
Laten we hopen dat het een beetje rustiger wordt en dat de weergoden ons beter gezind worden, al ziet het er niet naar uit, want zojuist bericht dat de tweede africhting van de jongen morgen al weer is afgelast.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.